Het startpunt van de carriere van Berget Lewis was de muzikale samenwerking met Tjeerd en Trijntje Oosterhuis binnen Total Touch. Berget heeft zich sindsdien ontwikkeld via theater- en concerttours met onder meer De Dijk, Candy Dulfer, Ruth Jacott, The Golden Earring en Karin Bloemen, tot de meest internationale souldiva binnen onze landsgrenzen en een van de meest gevraagde zangeressen van ons land. Berget toerde over de hele wereld met niet de minste artiesten. Zo deelde ze het podium met grootheden als Van Morrisson, Dave Stewart en Maceo Parker. Daarnaast was ze jarenlang de jingle-stem voor radiozenders als 3FM en 538 en vocaal verantwoordelijk voor een imposante reeks radio- en televisiecommercials.

Vanaf 2003 begint Berget zich steeds meer toe te leggen op haar solocarriere. Haar stem biedt oneindige mogelijkheden en ze verkent diverse genres. Zo schrijft ze in de loop der jaren veel eigen werk, met of zonder medewerking van toonaangevende componisten. Haar kwaliteiten blijven niet onopgemerkt en in het najaar van 2006 wordt Berget benaderd door de bekende Duitse dj/producer Eddie Thoneick (Love Sensation 2006) die haar voorstelt een muzikale samenwerking aan te gaan. Het resultaat mag er zijn; de dancetrack Deeper Love, wordt in zestien landen uitgebracht en bestijgt in Nederland direct de hitlijsten.

Berget besluit om haar inmiddels uitgebreide tracklist te bundelen. In de betrekkelijke rust van een Frans studiocomplex wordt de basis gelegd voor haar debuutalbum, dat in het najaar van 2007 is uitgebracht. Tjeerd en Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Candy Dulfer en Anonymous Mis (Postman) zijn enkele gastmuzikanten die hun medewerking verlenen. Als voorloper op deze release verschijnt in het voorjaar van 2006 de single It Don’t Matter, enkele maanden later gevolgd door haar eerste solohit I’d Like To Teach The World To Sing. Een van de bekendste reclameliedjes aller tijden wordt op verzoek van frisdrankgigant Coca-Cola door Berget in een nieuw jasje gestoken en op single uitgebracht.

In maart 2007 vormt Berget met Edwin Evers een gelegenheidsduo in de vocale prominentencompetitie en kijkcijferhit ‘Just The Two Of Us’. Berget en Edwin groeien in no-time uit tot de absolute publiekslievelingen en winnen het muzikale televisieprogramma glansrijk. En dat was de definitieve doorbraak van Berget bij het grote publiek en bij grote nationale en internationale artiesten. Zo verzorgt ze zes keer special guest optredens tijdens de uitverkochte Arena concerten van Toppers Gerard Joling, Gordon en Rene Froger en is ze de smaakmaker bij vele tv-gala’s en evenementen. Aansluitend start Berget in juli 2007 een Europese tournee van achttien concerten in elf landen met Candy Dulfer, Rosie Gaines en de band van Prince.