BLOF. Een gedeelde passie voor Nederlandstalige liedjes met poetische teksten vormt de basis voor de muziek van deze populaire Zeeuwse groep. De groep scoort in 2003 en 2004 wederom enkele grote hits, met als mijlpaal het enorme succes in 2004 van de single ‘Holiday in Spain’. Dit prachtige nummer is een duet met de wereldberoemde Amerikaanse band The Counting Crows. BLOF wordt in 1992 opgericht door Peter Slager (bas/zang), Paskal Jakobsen (zang/gitaar), Bas Kennis (toetsen/zang) en Henk Tjoonk (drums). In januari 1998 verschijnt de single Liefs Uit Londen. Deze ballad levert Blof haar eerste hit op. Ook de singles Aan De Kust en Wat Zou Je Doen?, beiden oorspronkelijk afkomstig van het debuutalbum ?Naakt onder de hemel? uit 1995 en middels een live bonus CD aan het album ?Helder? toegevoegd, worden alsnog grote landelijke hits. Voorafgegaan door de hitsingle ?Harder Dan Ik Hebben Kan? verschijnt in maart 1999 het album ?Boven?. Ook deze plaat wordt binnen de kortste keren bekroond met platina.

Laat in de zomer reist BLOF naar Spitsbergen voor een tv-special en een ijskoud concert, dat een plaatsje verwerft in het Guiness Book Of Records als ‘het meest noordelijke concert ooit gegeven’. In het najaar verzorgt BLOF een akoestische en uiterst succesvolle theatertour. 2001 begint uiterst succesvol. Op 15 januari treden zij op in een uitverkocht Ahoy’ en eind februari ontvangt de band wederom een Edison voor Beste Nederlandse Groep.

Vervolgens begint de band aan een geheel uitverkochte theatertour door Nederland, maar deze wordt door plotselinge rampspoed gedwongen afgebroken. Op 17 maart komt drummer Chris Gotte door een noodlottig motorongeval in de buurt van Middelburg om het leven. Het overlijden van Chris levert een stroom aan condoleances op de website van BLOF op, waaruit blijkt hoeveel mensen meeleven met dit immense verlies van de populaire band. Dit medeleven werd nogmaals benadrukt op de TMF Awards, waar BLOF een award won voor Beste Popgroep Nationaal. Tijdens deze avond riep Marco Borsato het publiek op voor een minuut stilte ter nagedachtenis aan Chris en eerde Kane de overleden drummer door temidden van ‘Damn those eyes’ een break te maken en daar ‘Harder dan ik hebben kan’ te vertolken. Ter nagedachtenis aan Chris werd in juni 2001 de live cd ‘Oog in Oog – Live in Ahoy” uitgebracht. De volledige opbrengst van deze cd, die alleen te verkrijgen is op de officiele website van BLOF, zal wordt geschonken aan stichting Warchild.
De band kondigt aan dat zij, ondanks het tragische verlies van Chris, zal doorgaan met doen wat zij het liefste doet, het maken van muziek, en begint na een periode van rouw aan het schrijven van nieuwe nummers. In drummer Norman Bonink vind BLOF een nieuw volwaardig bandlid. Tijdens de opnames van het muzikale TV programma ‘De Vrienden van Amstel’ speelt BLOF samen met Frank Boeijen en zijn band een aantal nummers, en maken kennis met Norman, die dan al elf jaar drummer in de vaste begeleidingsband van Frank Boeijen is. Vanwege zijn talent en zijn aangename persoonlijkheid wordt hij uiteindelijk door Blof gevraagd in de band te komen spelen.

Op 9 januari 2002 verscheen het BLOF-album ‘Blauwe Ruis’. Het album is vooral een CD van Paskal, Peter en Bas, waarop ze trachten het immense verlies van Chris te verwerken, wordt Norman’s mening als nieuw bandlid wel degelijk gehoord, vanwege zijn muzikale expertise en ervaring. Qua drumtechniek heb ik een andere slag dan Chris, maar er zijn ook overeenkomsten. Ook ik heb die swingende, ronde slag, die zo goed past bij de muziek van BLOF.