Bo Saris kan nu al terugkijken op een schitterende carriere. Zijn debuutsingle snelde in 2003 naar nummer 1 van de Top 40 en de toon was gezet. De vier studioalbums die de popzanger sindsdien uitbracht, eindigden hoog in de charts in binnen- en buitenland. Hij werkte met supersterren als Angie Stone en John Legend, maar ook de nieuwe generatie pop/dance artiesten klopt graag aan bij Bo. Maja Jane Coles, Chase & Status en The Chainsmokers zijn slechts enkele namen waar Bo mee samenwerkt. Bo Saris tourde met zijn band door heel Europa, verkocht de grootste zalen van Nederland uit en schitterde op internationale grote podia.

Toen Bo een tijd in Engeland ging wonen om zijn creatieve grenzen te verleggen, bracht hij zijn vierde album Gold uit op het Britste label Decca Records (Universal) – waarvan de eerste single She?s On Fire een onstuitbare radiohit werd. Na de premiere op BBC 1 in het programma van Zane Lowe ging het hard. Een ware sensatie, en dat voor de song die Bo, zeer geinspireerd, binnen een half uur schreef. De anders zo chauvinistische Britten vonden de kersverse immigrant een ?modern day soul sensation? en noemden de getalenteerde Nederlander in een adem met eigen soulvolle vocalisten als Adele, Jamie Lidell en Amy Winehouse. Zijn tweede singel ?The Addict?, waarvan de clip gelaunched werd op Billboard kreeg lovende kritieken van onder andere David Foster en Ryan Seacrest. Geen wonder dat het album de Engelse charts binnenstormde, met als gevolg dat de deur naar Europa wagenwijd openstond. Er volgde een mooie tour waarbij landen als Engeland, Duitsland, Italie en Polen volgenden.

Ook in Nederland kwam het album tot nummer 4 in de album top 100. Van het album Gold werd ook een EP uitgebracht in Amerika. Maar Bo Saris is niet een man die snel op zijn lauweren rust. Hij vergat zijn vaderland niet en tourde hier het afgelopen jaar met veel succes. Problemen met de spieren die zijn stembanden aansturen wierpen een onverwachte horde op, maar Bo overwon deze tegenslag en hervond zijn stem. Hij kreeg ook zomaar twee cadeautjes in de schoot geworpen: zijn al eerder genoemde song She?s On Fire werd gebruikt in de bioscoopfilm Fifty Shades Of Grey, wat hem wereldwijde erkenning opleverde. En hij ontving in oktober ook de Radio 6 Soul & Jazz Award voor Beste Mannelijke Artiest. De zanger is er blij mee maar verheugt zich vooral op de dingen die komen gaan. Zoals zijn nieuwe EP, die uitgebracht gaat worden op Peppermint Jam. Het internationale platenlabel van Mousse T., de Duits-Turkse DJ/producer die o.a. bekend werd van Sex Bomb, de wereldhit die hij samen met Tom Jones scoorde. Ik ken hem al langer. Toen we een tijdje geleden samen liedjes schreven voor een van zijn platen, hadden we een hele goede klik, zegt Bo.

Het is ook persoonlijk zeer prettig dat een platenmaatschappij wordt gerund door artiesten. De EP bevat liedjes die rechtsreeks uit Bo?s hart komen; persoonlijke verhalen die precies vertellen waar Bo Saris op dit moment doorheen gaat. Een ontboezemingen van een eerlijke artiest, die zijn hele ziel en zaligheid in zijn songs en zijn zang legt.