Cor Bakker is een van de populairste pianisten van Nederland. En dan te bedenken dat Cor radiotechniek wilde studeren. Zijn muziekleraar vroeg Louis van Dijk om zijn mening over Cor?s pianospel en hij overtuigde Cor ervan dat hij naar het Conservatorium moest gaan.
Na zijn studie, die hij cum laude haalde, ging Cor verder in Amerika bij de grote pianist Clare Fischer. Fischer heeft een grote stempel op de verdere carriere van Cor gedrukt en ook heeft Cor samen met Bert van den Brink de CD DeClared opgenomen als hommage aan deze grote pianist.
Terug in Nederland, heeft Cor veel gewerkt met cabaretiers als Paul van Vliet en Jenny Arean. Bij de shows van Paul de Leeuw kreeg Cor grote bekendheid en vele televisie optredens volgde snel. Tijdens zijn eigen muziekprogramma Cor & Co heeft Cor met vele (inter)nationale topartiesten samengespeeld.
Ook in het theater is Cor actief. Vele tournees met onder andere Madeline Bell, Philippe Elan, Mathilde Santing en zelfs Shirley Bassey heeft hij al op zijn naam staan. En vele grote namen zullen volgen.

Cor Bakker is met diverse combo?s te boeken. Van Trio tot Sextet voor de jazzy achtergrondmuziek en zelfs artiestenbegeleiding, maar ook met het grote Corkest voor artiestenbegeleiding in het poprepertoire.