Edsilia Rombley is op 13 februari 1978 geboren in Amsterdam. Ze is dus nog zeer jong maar heeft al een indrukwekkende carriere als zangeres opgebouwd. Eigenlijk was het niet haar droom om van zingen een beroep te maken. Het begon dus meer als een grap. Het begon allemaal in 1995 toen Edsilia door Gracia Gorre (nicht van voetballer Dean Gorre) wordt gevraagd een nummer te zingen samen met Karima Lemghari, Susan Haps en Gracia zelf. Dat optreden is zo succesvol dat ze besluiten om als groep verder te gaan. Ze noemen zichzelf Dignity: Dignified Individuals Giving New Insight To You. Dignity doet in 1996 auditie voor het No Sweat-project en wordt uiteindelijk uitgekozen. Ze nemen twee nummers op. Een daarvan komt uit als debuutsingle: “Talk To Me”. Een ander nummer “Hold Me” komt samen met “Talk To Me” op het album “No Sweat 1”. Dignity is een van de opvallende acts van het album en wordt door verscheidene platenmaatschappijen benaderd.

In datzelfde jaar wordt Edsilia door haar familie opgegeven voor de Soundmixshow. Ze zingt het nummer “I Just Had To Hear Your Voice” van Oleta Adams. Ze wint met gemak en mag door naar de finale die ze zo weer met veel gemak wint.

De single “Talk To Me” heeft in 1997 de hitlijsten bereikt. De single slaat vooral aan in Duitsland. Edsilia wint de Europese Soundmixshow en besluit Dignity te verlaten. Edsilia tekent een contract bij Dino Music. Haar eerste solo-single “Baby, It’s You” verschijnt. De producers/tekstschrijvers Fluitsma en Van Tijn zijn zo onder de indruk van Edsilia dat ze besluiten om samen met Edsilia een Nederlandstalige CD op te nemen in opdracht van Douwe Egberts. Het album heet “Thuis” en er worden 200.000 exemplaren van verkocht! Eind 1997 krijgen Fluitsma en Van Tijn het verzoek van de NOS om een nummer te schrijven voor het Nationaal Songfestival 1998 (ze schreven in 1993 het nummer “Vrede” waarmee Ruth Jacott op de 6e plaats eindigde). Ze mogen zelf een artiest uitkiezen. Zonder enige twijfel kiezen de beide heren voor Edsilia.

Op 8 maart 1998 is het dan zover. Edsilia doet mee aan het Nationaal Songfestival met het nummer “Hemel & Aarde” en wint met een hele grote voorsprong! Edsilia vertegenwoordigt Nederland op 9 mei op het Eurovisie Songfestival. Met 151 punten eindigt Edsilisa op de 4e plaats en daarmee is dat het beste resultaat sinds 1975! Direct na het Songfestival moet Edsilia het een beetje rustig aan gaan doen met haar stem. Na het herstel neemt ze haar eerste Engelstalige CD op getiteld “Edsilia”. In oktober komt de eerste single “Second Floor” uit. Het album wordt op 13 november uitgebracht.

In 1999 verschijnt er nog een single “Get Here”, een cover van Oleta Adams en tevens afkomstig van het album “Edsilia”. In de zomer neemt Edsilia nieuwe stukken op die moeten verschijnen op het album “Secrets Of My Soul”. De eerste single “How Can You Say That” verschijnt. Het nummer is geschreven en geproduceerd door Steve Kipner, David Frank en Jack Kugell die ook het nummer “Genie In A Bottle” van Christina Aguilera hebben geschreven. Het resultaat is een heel volwassen sound, van een zangeres waarvan we in de toekomst nog mooie dingen van kunnen verwachten.