Guus Meeuwis zit ruim 19 jaar in het artiestenvak en heeft inmiddels 36 stadionconcerten op zijn naam staan. Hij vierde dat deze zomer uitbundig met een rits uitverkochte Groots met een zachte G concerten in het Philips Stadion in Eindhoven. Een kroon op de carriere van Meeuwis was de Edison die hij kreeg in de categorie Beste Mannelijke Popartiest. Meeuwis zoekt niet het grote drama, maar de alledaagse pracht, schoonheid en het gewone. Hij behoort tot de absolute top van de makers van het Nederlandse lied, aldus de jury.

Het begon allemaal zestien jaar geleden, in 1994. Dat jaar won Guus Meeuwis met Vagant het Studenten Songfestival met Het Is Een Nacht (Levensecht). Een jaar later scoorde hij met hetzelfde nummer zijn allereerste #1 hit. Het was het eerste hoogtepunt in een lange reeks successen. In zijn 18-jarige artiestenloopbaan heeft Guus drie albums gemaakt met Vagant: Verbazing, Schilderij en Een voor Allen. Als solo artiest heeft hij inmiddels acht studio albums uitgebracht waarvan Het Kan Hier Zo Mooi Zijn de meest recente is.

Na de jaren met Vagant volgden zes solo cd?s: Guus Meeuwis, Wijzer, Hemel Nr. 7, NW8, Armen Open en Het Kan Hier Zo Mooi Zijn aangevuld met 10 jaar Levensecht (een overzichtsalbum uit 2005), Het Beste van Guus Meeuwis (een overzichtsalbum uit 2010) en verschillende live cd?s en DVD?s. Lag de nadruk bij Guus Meeuwis & Vagant nog op de feestnummers, op zijn soloalbums vertolken luisterliedjes de hoofdrol en is er plaats voor uptempo nummers waar het goede humeur de toon bepaalt. Met een meer klassieke rock ?n roll-bezetting wordt Guus zijn muzikale handtekening almaar rijker en rijper. Zijn geluid is voller. Meeuwis: Het is fijn dat het zich nog steeds verbetert. Dat het lukt steeds iets anders te kunnen laten horen. Het palet van stijlen blijft groeien. Ik kan, voor mijn gevoel, uit steeds meer kleuren kiezen.

Gouden Harp, een Edison, 3FM Awards en een lintje
Niet alleen het publiek weet dit te waarderen, de erkenning voor Guus als soloartiest komt ook uit officiele hoek: in 2006 krijgt hij een Gouden Harp uitgereikt. Hij ontvangt deze prijs omdat hij zich tijdens zijn carriere op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse muziek, aldus het lovende juryrapport. In 2010 ontvangt hij in het bijzijn van prinses Maxima de Edison voor Beste Mannelijke Artiest en in 2013 mag Guus voor de derde keer in vier jaar tijd de 3FM Award voor Beste Zanger in ontvangst nemen.
In mei 2013 wordt Guus geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn werk als zanger, componist en verspreider van het Nederlandstalige lied maar in het bijzonder ook voor zijn inzet voor charitatieve instellingen. ?Zijn activiteiten als artiest hebben een bijzondere waarde voor de samenleving? verteld het rapport.

Ik Hou Van Holland
2011 begint voor Guus Meeuwis met een uitdaging; televisie. Hij wordt door John de Mol gevraagd om het in het succesvolle RTL4 programma Ik Hou Van Holland als teamcaptain op te nemen tegen Jeroen van Koningsbrugge. Hoewel Jeroen meer geluk lijkt te hebben in het spel, levert de deelname aan het programma Guus toch een grote en eervolle prijs op. Na nog geen twee seizoenen op tv te zijn geweest mag Guus de Televizier Talent Award in ontvangst nemen.

Het Kan Hier Zo Mooi Zijn
Het meest recente muzikale wapenfeit van Guus Meeuwis is het album Het Kan Hier Zo Mooi Zijn. Samen met zijn muzikale vrienden JW Roy en Jan-Willem Rozenboom heeft Guus twee jaar naar dit album toegewerkt en inspiratie gehaald uit het leven en de liefde. Op Het Kan Hier Zo Mooi Zijn klinkt Guus gul en trefzeker tegelijk. Hij weet, inmiddels 18 jaar onderweg, waar zijn hart ligt. Guus: Ik heb nu het lef om dicht bij mezelf te blijven. Ik maak wat ik zelf graag wil horen. Als dat lukt, vervult me dat met trots. Het is een zegen om vast te stellen dat jouw idee van wat mooi is door anderen wordt gedeeld en opgepakt. Dan klopt het dus wat we doen.

Het album is tevens naamgever van een nieuwe tournee waarmee de zanger in het najaar van 2013 terugkeert naar de popzalen en de theaters. Ik wilde niet kiezen en dat is ook niet nodig. De liedjes van de nieuwe plaat lenen zich perfect om gas te geven in de clubs maar ook om de meer intieme sfeer van het theater op te zoeken. Daar kan je twee compleet verschillende voorstellingen mee neerzetten en dat gaan we dit najaar met heel veel plezier doen. We hebben er ernstig veel zin in! aldus Guus.

Groots met een zachte G
In juni 2006 staan er voor het eerst drie bijzondere concerten voor Guus op het programma. In het Philips Stadion van zijn voetbalclub PSV mag hij drie strak uitverkochte concerten geven. Een jongensdroom gaat hiermee in vervulling.

Sindsdien zijn de Groots met een zachte G concerten, door velen betiteld met de geuzennaam zomercarnaval, uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse muziekevenement van een solo artiest in Nederland. In 2013 ontvangt Meeuwis de miljoenste bezoeker van zijn concertreeks. Ik vind het ongelooflijk. Als je mij aan het begin van mijn carriere had verteld dat ik een miljoen mensen naar het stadion zou zingen had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard maar stoer is het wel! Ik ben er ongelooflijk trots op. Voel me meer dan vereerd. De Groots concerten zijn Genieten met een hoofdletter G. aldus Guus.