Jody Bernal werd geboren op 12 november 1981 in Bogota, Colombia. Toen hij nog maar 6 maanden oud was werd hij geadopteerd door een Nederlandse familie en groeide op in Delft.

Nadat hij op een Spaanstalige cd het nummer ?Que Si Que No? hoorde besloot hij samen met zijn goede vriend en tevens topproducer Hans van Eijk een eigen versie te gaan maken.
Dit werd onverwacht zo?n grote hit dat het maar liefst 15 weken lang de best verkochte single van Nederland was! Het nummer had 7 weken een nummer 1-notering in de Nederlandse Top 40 en bij onze Zuiderburen behaalde de plaat de nummer 2 positie in de Vlaamse Ultratop 50.

Een enorme prestatie natuurlijk voor een debuutsingle. Al snel volgde een tweede single met de titel ?Oh Bambolero? die in alle lijsten meteen op nummer twee binnenkwam. Jody vestigde destijds gelijk een record om met twee singles op respectievelijk nummer een en twee te staan. Uniek in Nederland! Aansluitend volgde een reeks van successen; Un Beso Mas stond op nummer 5, Dreams eindigde op nummer 8, het duet met Belle Perez behaalde een mooie nummer 5 positie en de hitsingle Chica Bonita strandde uiteindelijk op nummer 4.

In 2006 werd Jody door Eyeworks gevraagd om de ijzers onder te binden voor het splinternieuwe SBS-programma ?Sterren Dansen Op Het IJs?. Tijdens de bloedstollende live televisieshows bleef hij qua score net achter bij Hein Vergeer waardoor hij uiteindelijk een prachtige tweede plaats verovert.

Jody was terug van weggeweest en werd direct gevraagd door de organisatie van het prestigieuze Holiday On Ice die Jody full time wilde inzetten in de nieuwste productie ?De Fantasy Show?.
Een prachtige ervaring natuurlijk die Jody absoluut niet had willen missen! Maar ook SBS6 wilde meer. Jody ging items presenteren voor Shownieuws en was als locatie-presentator te zien in de nieuwe reeks van ?Sterren Dansen Op Het IJs? en ?So You Wanna Be A Popstar?.

In 2007 maakte Jody zijn eerste stappen op musicalgebied. Jody tourde met de Musical Fame een aaneengesloten periode langs de grootste theaters van Nederland en speelde de prachtige rol van Joe. Jody kon alweer een nieuw hoogtepunt aan zijn CV toevoegen. Anno 2010 stort Jody zich weer volledig op zijn zangcarriere. Met een nieuw management aan zijn zijde is hij klaar voor de toekomst. Met zijn nieuwe single ?Dame Tu Veneno? slaat Jody een compleet nieuwe richting in. De single is opgenomen met een echte bigband en werd direct gebombardeerd tot FavoRuudschijf op Q Music.

Met de deelname aan het SBS programma ?Sterren Springen? ging het goed tot vlak voor de finale. Bij het oefenen van de 2,5 salto ging het mis, Jody klapte met z?n rechteroor op het water en liep daardoor een geperforeerd trommelvlies op. Momenteel herstelt hij hiervan en ziet het er naar uit dat hij hier geen blijvende gehoorbeschadiging aan over houdt.