De Jordanees Koos Alberts begon zijn artistieke loopbaan als kroeg-, bruiloften- en partijenzanger. Daarnaast kwam hij achtereenvolgens aan de kost als metselaar en als uitbater van een snackbar. Toen Peter de Wijn en Willem van Kooten zich in 1984 met zijn carriere gingen bemoeien, groeide Koos binnen korte tijd uit tot een populaire artiest. Zijn debuutsingle “Ik verscheurde je foto” werd van meet af aan beschouwd als een klassieker in het levensliedgenre. Ook de opvolgers “Gisteren heeft zij mij verlaten” en “Waarom ben ik met Kerstmis zo alleen” waren succesvol zodat Koos in december 1984 in de Top 10 van de Nationale Hitparade was vertegenwoordigd met drie hitsingles.

Koos wist het succes schijnbaar moeiteloos voort te zetten, totdat op 29 oktober 1987 een auto-ongeluk een dramatische wending aan zijn leven gaf. Terugkerend van een optreden viel Koos die nacht achter het stuur in slaap. Zijn auto vloog uit de bocht en de gevolgen waren zeer ernstig – hij werd zelfs enige tijd klinisch dood verklaard. Sindsdien is het onderlichaam van Koos door een dwarslaesie verlamd en heeft hij nog maar een functionerende stemband. Hij is vanaf dat moment op een rolstoel aangewezen.

De opnames voor zijn nieuwe album waren voor het ongeluk al afgerond en in 1988 was de plaat een enorm succes. Met de single “Eenmaal kom jij terug” (een Nederlandstalige versie van Don Gibsons I can’t stop loving you) wist hij het succes van “Ik verscheurde je foto” te overtreffen. Ook de single ‘Zijn het je ogen’ werd een groot succes. Fans vroegen zich ondertussen bezorgd af of er ooit nog een nieuwe Koos-Albertsplaat uit zou komen.

In 1989 was Koos weer als zanger op de televisie te bewonderen. Zelfs zijn grootste fans moesten toegeven dat zijn stem danig onder het ongeluk had geleden maar de vechtlust van Koos dwong overal respect af. In 1990 maakte hij een succesvolle comebacktournee en in 1991 verscheen een nieuw album: Zolang je van geluk kunt dromen.

Koos Alberts blijft een van Nederlands populairste volkszangers. In 2000 werd Koos benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2003 vierde hij zijn twintigjarig jubileum als artiest. Sinds april 2006 is Koos ambassadeur van het Dwarslaesie Fonds dat als doel heeft wetenschappelijk onderzoek naar dwarslaesies en de complicaties ervan te stimuleren en zodoende de medische zorg voor mensen met een dwarslaesie te verbeteren. In maart 2007 kreeg hij een plek in de Walk of Fame van Rotterdam.

In 2009 komt Koos met drie cd’s tellende box. Rondje Koos is opnieuw een compilatie met onder meer medleys van Alberts’ grootste successen. Een van de afleveringen in de serie Fans! op de commerciele zender SBS6 gaat over de 26-jarige Koos Alberts-fan Joost Driessen uit Stramproy.

In 2010 levert Koos Alberts bijdragen aan twee cd’s die uitgegeven worden voor een goed doel: op de compilatie Carresterren Zingen Voor Kika (ten behoeve van KiKa: Kinderen Kankervrij) zingt hij een duet met initiatiefnemer Nico Dinkgreve en op Wij Houden Er Zo Van!!! (een compilatie met duetten tussen bekende artiesten met zangers met een verstandelijke beperking) zingt Alberts zijn hit Ik verscheurde je foto samen met Geert-Jan Swinkels. In augustus wordt het succesalbum Corry & Koos uit 1987 voor de tiende keer uitgebracht. De zanger sluit het jaar af met zijn bijdrage aan het Telegraaf Kerstconcert 2010 in het Amsterdamse Concertgebouw. Een registratie van het concert wordt 25 december uitgezonden op Nederland 1.

In 2011 wordt de verjaardag van Koos Alberts in februari onder meer gevierd als gast in het programma KoffieMAX op Nederland 1. Op 19 maart vindt het derde lustrum plaats van de jaarlijks terugkerende fanclubdag in het Belgische Arendonk, georganiseerd door Stan en Anny Caers. Voor het muziekprogramma Hart Voor Muziek reist de zanger in maart mee op de veerboot Pride Of Rotterdam naar Hull voor optredens op de boot en in een winkelstraat in Leeds. Koos Alberts zingt op Podium 3 tijdens de eerste editie van het groots opgezette Dutch Valley, op 13 augustus in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen. Naast tientallen artiesten uit het Nederlandstalige amusementscircuit, bevat het programma ook rock- en popgroepen en komieken.

In 2012 brengt Koos Alberts de single ‘Geef mij al jouw zonneschijn’. Daarnaast is Koos te gast in het populaire programma Ali B op Volle Toeren.

Koos Alberts boeken | inhuren doet u bij Lukassen Produkties

Koos Alberts is nog steeds een graag geziende gast op festivals en verschillende feesttenten in heel Nederland. Een avond Koos Alberts staat garant voor een avond vol gezelligheid! Lukassen Produkties verzorgt de exclusieve boekingen van Koos Alberts