Laura Fygi behoort tot een nieuwe generatie zangeressen die in de voetsporen treedt van legendarische grootheden als Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Julie London.

Al op jonge leeftijd blijkt de exotisch ogende Laura Fygi, dochter van een Nederlandse vader en een Egyptische moeder, over zangkwaliteiten te beschikken. Haar ouders stimuleren haar en al op jonge leeftijd krijgt Fygi zangles. Als ze met haar ouders van Amsterdam naar Montevideo in Urugay verhuist, komt ze in aanraking met Zuid-Amerikaanse muziek en jazz. In 1980 verhuist Fygi terug naar Nederland en begint ze aan een professionele zangcarriere te werken. De eerste successen volgen in 1983 als ze toetreedt tot het damestrio Centerfold. Daarmee geniet ze (inter)nationale bekendheid en scoort ze een aantal hits.

In 1991 verschijnt haar solodebuut Introducing, waarop zij jazzy stukken zingt. Het album is een groot succes en wordt zelfs bekroond met een Edison. Ook over de grenzen is er veel waardering voor Introducing: het album staat genoteerd in de Amerikaanse Billboard Jazz charts en is uiterst succesvol in Japan. In 1992 volgt Bewitched, met stukken van o.a. Nat King Cole, twee jaar later gevolgd door The Lady Wants To Know, dat een Braziliaansachtige invalshoek heeft. Laura Fygi verrast haar fans iedere keer weer door voor nieuwe stijlen en genres te kiezen. Zo zingt ze op Turn Out The Lamplight (1995) modern materiaal van o.a. Paul Simon, Lionel Ritchie en Stevie Wonder, waarna ze het album Watch What Happens (1997) uitbrengt, met werk van de gerenommeerde Franse componist Michel Legrand, die speciaal voor Laura de songs opnieuw arrangeert en orkestreert. In 1998 is hij tevens te gast tijdens het spetterende concert dat Laura geeft in Carre, onder begeleiding van het befaamde Metropole Orkest. De show wordt opgenomen door het Amerikaanse TV station PBS, die het in de US uitzendt. In Nederland wordt de show uitgezonden door de TROS en verschijnt het concert op de CD Live. Eind 1999 brengt Laura The Latin Touch uit, waarop zij wederom teruggrijpt naar haar Latijns-Amerikaanse roots. In 2001 verschijnt het intieme Change, een album met jazzy luister- en popliedjes, gebaseerd op Laura?s persoonlijke herinneringen.

Toeren in het buitenland doet Laura veel! Ze is vooral in Azie een grote vedette en reist dan ook minimaal 2 keer per jaar naar landen als China, Taiwan, Hong Kong, Maleisie, Indonesie, Korea of Japan. Ze wordt er op handen gedragen en heeft inmiddels zelfs 2 nummers in het Chinees opgenomen!

In 2006 viert Laura haar 15-jarig jubileum als solo artieste en aangezien optreden haar grootste passie is, tekent ze voorlopig nog wel even bij.