Aanvankelijk is de kern van deze groep, genoemd naar het vriendinnetje van Superman, Tijn Touber. Voor zijn nieuwe groep doet hij beroep op de vocale kwaliteiten van Monique en Suzanne Klemann. De groep valt op tijdens de grote prijs van Nederland waaraan ze tweemaal deelnemen en er een hoogste 4de plaats wegkapen. De eerste singletjes zijn niet meteen hits maar als ze de titeltrack van de Dick Maas film “Amsterdamned” voor hun rekening nemen, is hun doorbraak niet meer te stoppen. In 1989 wordt hun “It’s the first time” een Top 10 hit in Nederland Vlaanderen. Na hun gouden mini-album komt in 1990 “Fortune Fairytales” uit. De titelsong wordt alweer een Top10 hit in Nederland.
De cd wordt opgemerkt door Prince en hij neemt Lois Lane mee in het voorprogramma van zijn Europese tournee. Prince tekent ook voor 2 nummers (Qualified en Sex) van hun volgende cd “Precious”, die in 1992 verschijnt. In 1995 veranderen ze van platenmaatschappij en zetten ze hun muzikanten aan de deur. Met nieuwe, onbekende producers nemen ze hun 4de cd op. Op Fireflight klinkt Lois Lane rauwer en funkier dan ooit. Uit deze cd is “Tonight” voorlopig de laatste Lois Lane hit. Tien jaar Lois Lane wordt gevierd met de verzamelaar”1986-1996″. In juni 2000 verscheen hun cd “Hear me out”. De prachtige singles “Whatever you may know” en “Now that you’ve gone” kwamen van dit album.
Lois Lane staat voor funky kwaliteitspopmuziek.
Dit jaar kwam Lois Lane eindelijk met hun langverwachte nieuwe album ‘As One’ dat ze onlangs presenteerden in Paradiso Amsterdam.
Monique en Suzanne Klemann still going strong