Monique groeit op in Volendam, als jongste zus van Jan Smit. Na de Mavo volgt zij een kappersopleiding. Smit wordt bekend op televisie met het programma Gewoon Jan Smit, een reallife-soap waarin het gezin Smit op de voet wordt gevolgd.

In het voorjaar van 2007 doet ze mee aan het programma Just the two of us, waarin ze onder professionele begeleiding een muzikale carriere begint. Haar partner in het programma is Xander de Buisonje. Ze verliezen de finale van Edwin Evers en Berget Lewis. In hetzelfde jaar tekent Monique een platencontract, waarna haar eerste solosingle Wild uitkomt.

Eind 2007 wordt Monique door de TROS gevraagd als presentatrice. Ze presenteert daar De Kids Top 20 en Wild van Muziek bij Sterren.nl. In 2010 en 2011 is Monique gastvrouw van de Sterren.nl Awards en de BumaNL Awards en in 2012 start ze nog een carriere: ze begint als DJ bij Sterren.nl Radio.

Ondertussen blijft Monique succesvol als zangeres. Ze brengt meerdere hits uit, waaronder het duet Een zomeravond met jou, met Tim Douwsma. Monique treedt, naast haar vele andere bezigheden, meerdere keren per week door het hele land op.