Het New Amsterdam Orchestra, onder leiding van Stephan Geusebroek, is uniek. Geen enkel orkest in Nederland is in staat om vrijwel alle topartiesten te begeleiden, alle muziekstijlen te beheersen, in elke gewenste bezetting: van 4 tot 100 man.

Top orkest met top muzikanten

Waar de meeste orkesten zich richten op een of meerdere muziekstijlen, richt het New Amsterdam Orchestra zich op ALLE muziekstijlen. Pop,Klassiek, dance, salsa, rock, R&B, soul, jazz, wereldmuziek : elke stijl klinkt alsof dat het enige is wat ze ooit gespeeld hebben. New Amsterdam Orchestra kent daarnaast vele verschillende bezettingen, van 4 tot 100 man. Want ieder concert is anders, elk publiek is anders, elke locatie en ieder budget is anders.

Begeleiden van artiesten

Het orkest is altijd op zoek naar de nieuwste generatie top musici, arrangementen en artiesten. In totaal meer dan 100 nationale gastsolisten staan inmiddels op de begeleidingslijst waaronder Ilse de Lange, Alain Clark, Waylon, Xander de Buisonje en vele anderen. Maar ook internationale namen als Chaka Khan, Patrick Bruel en Jocelyn Brown deelden het podium met New Amsterdam Orchestra. Onderscheidend is bovendien dat New Amsterdam Orchestra complete creatieve concepten, programmering, invulling en productie kan verzorgen van concerten, benefietgala?s en corporate events.

The New Amsterdam Orchestra is in 1998 opgericht door multi-instrumentalist, producer, componist en arrangeur Stephan Geusebroek. Altijd op zoek naar nieuwe manieren om muzikale culturen en stijlen bij elkaar te brengen, stichtte hij een orkest van professionals die net zo flexibel en gedreven waren als Stephan zelf.