Een unieke, veelzijdige zangeres met een betoverende stem die niemand onberoerd laat.

Sinds Petra 15 jaar geleden begon met zingen heeft zij een indrukwekkende weg afgelegd. Zij begon haar carriere als onderdeel van het duo Chess en schitterde daarna in grote musicalrollen als die van Johanna in Sweeney Todd en Maria in The Sound Of Music. Uiteindelijk voerde deze weg haar naar een muziekstijl die haar op het lijf is geschreven: cross-over. Een combinatie van klassiek en pop.

Na haar eerste gouden album Eternal Woman dat zowel nationaal als internationaal een groot succes werd, bestormt zij nu de hitlijsten met haar nieuwe album Mistress. Beide albums steunen op een ijzersterk concept waarin de vrouw centraal staat. Op Eternal Woman komt niet alleen de geschiedenis aan bod. Vooral het gevoel, de uitzichtloosheid, het verdriet, de macht en kracht van de vrouwen klinken door . In zowel originele composities als bewerkte klassieke melodieen komt hun geschiedenis op unieke wijze tot leven. Het album Mistress bevat dertien nummers waarin alle rollen in het spel van de buitenechtelijke liefde de revue passeren: de minnares, de bedrogen vrouw, en de echtgenoot die bedriegt. Minnaressen die hun schoonheid en intelligentie in de strijd wierpen om macht en geld of liefde en genegenheid te winnen. Vrouwen die bedrogen werden en machteloos stonden, aan het bedrog ten onder gingen of er sterker van werden.

In het najaar van 2003 ging haar eerste theatershow in premiere. Zowel door het publiek als in de media werd zeer lovend gereageerd op deze originele vorm van muziektheater. Een ander hoogtepunt was haar optreden met Andrea Bocelli in 2006. Met hem zong ze twee prachtige duetten tijdens zijn concert in Gothenburg. Met Alessandro Safina nam ze in 2007 het schitterende duet Life goes on op.

In haar optredens, die met name zeer geschikt zijn voor sit-down evenementen, diners en congressen, presenteert zij op subtiele wijze een combinatie van entertainment en boeiend theater. Kwaliteit, originaliteit en allure zijn treffende omschrijvingen voor de uitstraling die haar performance heeft.