Deze Nederlandse artiest, met internationale faam begon z’n carriere in 1987. De eerste eerste hit kwam in ’88: ‘Winter in America’. Nederland en Belgie gingen pas echt uit de bol met het in ’89 uitgebrachte ‘Alles kan een mens gelukkig maken’, een meezinger van formaat. Vanaf dan scoort Rene Froger de ene hit na de andere.

Rene Froger, de man die in z’n vaders cafe begon te zingen, verlegde z’n terrein naar Carre, en nog later naar Ahoy. In 1992 scoorde hij met het album ‘Sweet hello’s & sad goodbyes’ 4 keer platina, dus 450.000 stuks!! In 1994 concerteerde hij 4 keer in een nokvol Ahoy.

De successtory bleef maar verdergaan. Want, in 1995 staat hij als eerste Nederlandse Artiest in de Kuip, met 2 superconcerten. 120.000 mensen gaan uit de bol. Toen hij z’n EDISON kreeg, waagde hij het om een duet te zingen met de Canadese diva Celine Dion. Hij kreeg ook een Gouden Harp van het Nederlandse publiek.

In maart 2003 krijgt Rene Froger een Edison voor z?n hele oeuvre. Voor de rest bezint de artiest zich over het vervolg van z?n carriere. Hij wil iets totaal anders doen. Eind 2005 gaat hij met een nieuwe tour ‘Pure & More’ de theaters in.

Vanaf 2005 vormt hij tevens samen met Gerard Joling (die later vervangen is voor Jeroen van der Boom) en Gordon de gelegenheidsformatie de Toppers, waarmee hij jaarlijks optreedt. In 2009 vertegenwoordigen De Toppers Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in Moskou.

In september 2007 kwam hij weer met een Nederlandstalige album genaamd “Doe maar gewoon”. Deze plaat heeft ook weer, zoals we van Rene gewend zijn, een gouden notering gekregen!

In 2009 zijn Rene en Natasja de steun en toeverlaat voor Stichting Heppie.
Een stichting die zich bezig houdt met kinderen die door wat voor reden dan ook niet op vakantie kunnen. Voor meer info zie www.stichtingheppie.nl

De reality serie is een groot success op tv en ook het door Rene zelf geschreven lied, gezongen door zijn zonen en hemzelf, voor de serie is als single uitgebracht en belandde hoog in de Top 10 van de chartlijsten.

Het jaar 2010 stond volledig in het teken van Rene Froger. Hij werd 50 jaar en dat heeft iedereen geweten. Een groots feest werd georganiseerd in Koninklijk theater Carre te Amsterdam. Zijn waarde collegae zongen zijn liedjes voor hem. Hevig ontroerd en emotioneel heeft Rene alles over zich heen laten komen. Als klap op de vuurpijl werd Rene ge-eerd door de stad Amsterdam. Hij kreeg het ere-teken voor zijn verdiensten voor de stad.