Ronnie Flex, een rapper / zanger uit Capelle aan den IJssel die op het punt staat om Nederland te veroveren met zijn aanstekelijke mix van Hip-Hop, Grime, Dancehall en Dubstep. Vanaf zijn 16e staat hij al op de stage met o.a. Mystery Land en de TMF Awards achter zijn naam.

Naast het performen produceert hij ook zijn eigen tracks maar wordt hierin bijgestaan door producer Boaz v/d Beatz. Zijn samenwerking met o.a. Boaz en Mr.Polska resulteerde in de succesvolle single en videorelease van Soldaatje, Allermooiste Feestje en Nooit Meer Slapen. In 2012 tekende Ronnie Flex majorlabel TopNotch, won hij van de State Award Rookie Of The Year en behaalde hij de finale van de Grote Prijs van Nederland. In 2013 zette hij dit succes door met de releases van de single en video van Tankstation, Onder Je Lokken en de soundtrack van bioscoopfilm Feute Het Feestje.

Begin 2014 bracht Ronnie Flex samen met Mr. Polska zijn hitsingle Zusje uit, welke in korte tijd al bijna 3 miljoen keer werd bekeken. Hij gaf dit succes een vervolg met de release van de EP en gelijknamige single ‘Pocahontas’, waarbij in samenwerking met provider Hi een speciale app werd uitgebracht met de allereerste interactieve videoclip voor de mobiele telefoon ter wereld.

Drank & Drugs feat. Lil’ Kleine en New Wave
Ronnie Flex & Lil’ Kleine bestormen in 2015 de hitlijsten met hun single Drank & Drugs. Het duo behaald de #1 positie in de GFK Single Top 100 en de iTunes single chart. De track is op dat moment tevens het meest gestreamde nummer van Nederland; ook op Spotify voeren de heren de Nederlandse top 50 aan.

Drank & Drugs is onderdeel van de New Wave opnamesessies op Schiermonnikoog, waarbij een grote groep jonge Nederlandse rappers in tien dagen tijd een album hebben opgenomen. Bij het nummer is ook een videoclip opgenomen die in enkele weken miljoenen keren bekeken werd. New Wave won de Popprijs tijdens Eurosonic Noorderslag en zorgde voor talloze awards en gouden platen.

Het kan dan ook niet anders: dit wordt absoluut het jaar van Ronnie Flex!