De wens om een soloplaat te maken met alleen maar eigen nummers leefde al jaren bij Sandra van Nieuwland. Zelfs nog ver voordat iemand ooit van haar had gehoord. Vanaf het begin wist ze als ik hem maak, moet het een persoonlijke plaat worden. Want alleen dan kan je de luisteraar het diepst raken. En dat is nou precies waarom ze zingt. Alleen wilde Sandra nog meters maken, steeds beter worden, en vooral de juiste mensen ontmoeten om mee samen te werken. Nu, in 2013, is het moment aangebroken. De indrukwekkende soloplaat Banging On The Doors Of Love is af. Ik sta er honderd procent achter, zegt Sandra. Dat heb ik niet zo vaak. Iedereen die aan deze plaat heeft meegewerkt, gelooft er volledig in. Dat is ontzettend fijn.

Nederland leert Sandra van Nieuwland kennen als ze in 2012 meedoet aan The Voice Of Holland. Dat ze een gescheiden moeder is van drie zoons valt natuurlijk op, maar de kijkers horen vooral haar unieke meeslepende stemgeluid. De covers die ze voor miljoenen kijkers in de live-uitzendingen zingt worden stuk voor stuk hits. Ze staat december 2012 met vijf singles in de Nederlandse Top 40. In de Single Top 100 bezet ze de gehele top 3, wat voorheen alleen The Beatles en Bruce Springsteen is gelukt. Het ging zo ongelooflijk hard, dat had niemand verwacht, vertelt Sandra. Het grappige is dat iemand anders me heeft opgegeven voor The Voice. Ik twijfelde er zelf over. Daarna dacht ik ik ga gewoon lol maken. Ik deed niet mee om met mijn kop op tv te komen, maar ik wilde mensen ontmoeten met wie ik samen mooie muziek kon maken. Die wens is met Banging On The Doors Of Love uitgekomen. Sandra van Nieuwland klopt aan bij Tjeerd Bomhof o.a. Voicst, Dazzled Kid, Anouk voor een mogelijke samenwerking. Sandra Ik wilde iemand hebben die zelf speelt en muziek maakt. Iemand waarmee ik samen aan iets nieuws kan werken. Dat bleek hij helemaal te zijn.Tjeerd had nog nooit van Sandra van Nieuwland gehoord hij zat tijdens The Voice in Amerika maar wordt meteen gegrepen door Sandra?s stemgeluid. De eerste samenwerking, waaruit de eerste single Hunter wordt geboren, bevalt zo goed dat het tweetal besluit de complete plaat samen te maken. In een intensief half jaar komen ze dagelijks samen om de allermooiste persoonlijke nummers te bedenken. Sandra Ik ben al eigenzinnig en eigenwijs, maar hij is nog erger. We hadden een ontzettende klik. Het tweetal heeft de lat hoorbaar mijlenhoog gelegd. Banging On The Doors Of Love is een album geworden met twaalf ijzersterke en gevarieerde nummers. Mijn kinderen zingen de liedjes meteen mee, zegt Sandra grijnzend. Het is zeker geen gladde plaat geworden, maar wel een toegankelijke. Vooral is Banging On The Doors Of Love zeer gelaagd geworden, vertelt Sandra.

Ze heeft de plaat met Tjeerd opgenomen bij Kytopia, het grootste creatieve broeinest van Nederland, waarvan muzikanten ook actief hebben meegewerkt aan het album. Sandra Elke keer als je een nummer hoort, ontdek je weer nieuwe dingen. Bepaalde sounds zijn spooky, een beetje dissonant. Het lijkt een catchy popliedje, maar er zit veel onder. Het is ook een stoerdere, meer ritmische plaat geworden dan ze van te voren had verwacht. Sandra Het heeft wel ballen gekregen. Sandra is nog steeds blij met de coverplaat And More 2012 die haar op veel plaatsen heeft gebracht, maar Banging On The Doors Of Love is het album waarmee Sandra van Nieuwland zich echt introduceert. Daarom is de toon optimistisch geworden, maar wel met een melancholische onderlaag. Elk nummer is vanuit haar eigen ervaringen en gedachtes geschreven. Zo gaat titeltrack Banging On The Doors Of Love niet over de liefde, maar zoals vaker op het album over liefde in de breedste zin van het woord. Snooze Away gaat over omgaan met onrust en uitstelgedrag. Het sfeervolle Empty Hands over haar broertjes. Sandra ?Het zijn tweelingbroers. Ik ben bij mijn vader opgegroeid en zij bij mijn moeder. We hebben later contact met elkaar gevonden. Dat gaat supergoed. We hebben een klik, ook al leiden we verschillende levens. Het is een liedje waar veel hoop in zit. Sandra kijkt voldaan terug op de periode waarin Banging On The Doors Of Love is ontstaan. Dit album hebben we echt met zijn allen gemaakt. Iedereen geloofde erin. Het is de meest hectische periode van mijn leven geweest. Omdat ik wil dat alles klopt. Ik ben ontzettend blij dat dit is gelukt.