Stef Ekkel werd geboren op 9 augustus 1980 in Kampen. Nederlandstalige muziek werd Stef met de paplepel ingegoten want bij zijn ouders thuis hoorde je bijna niets anders.In zijn jonge jeugdjaren moet zijn interesse voor het zingen dan ook zijn ontstaan want op 4 jarige leeftijd zong Stef alle liedjes van voor tot achter helemaal mee!

Pas in 1997 gaat Stef zich serieus bezig houden met zingen, in september van dat jaar zong hij op de bruiloft van zijn zus, juist op dat feest waren er een aantal mensen die verbaasd waren over de zang kwaliteiten van Stef “doorgaan jongen” was het advies van de gasten. Een aantal jaren later nam Stef in eigen beheer zijn eerste CD op waar er in de directe omgeving van Stef velen werden verkocht. In 2001 bracht Stef wederom in eigen beheer zijn eerste CD single uit “Op een terrasje” dit vrolijke liedje zorgde ervoor dat Stef maar liefst 8 weken lang in de Nederlandse top 20 stond.

Anno 2002 zijn er een aantal zaken veranderd. Stef heeft bijvoorbeeld op dit moment een zeer actieve fanclub met vele leden. Ook tekende Stef in Juni van 2002 een platencontract bij Berk Music uit Eindhoven (distributie middels EMI) Bij deze maatschappij verscheen begin augustus 2002 de eerste CD single van het nieuwe album. Deze eerste CD single “De Griekse melodie” eindigde dan ook maar liefst op nummer 32 in de Mega top 100.

Na Stefs succesvolle singles ?Op een terrasje?, ?De Griekse melodie? en ?Een koffer vol met dromen? komt in 2006 zijn landelijke doorbraak met ?De woonboot?. Massaal werd de plaat door de piraten gedraaid. Het liedje werd, mede door de herkenbare stem van Stef, een van de grootste Nederlandstalige hits van de afgelopen jaren.

In 2009 verscheen alweer het vierde album van Stef met als titel Lekker Gezellig. Ook dit album leverde weer de nodige hits op zoals Ik Schrijf Je Naam, Dans De Laatste Dans, Laat De Glazen Nu Maar Klinken en Sierra Madre

Dit alles bleef niet onopgemerkt bij de legendarische Johnny Hoes, de man die grote artiesten zoals De Zangeres Zonder Naam, Doe Maar, Henk Wijngaard, Normaal en vele anderen ontdekte. Johnny zag in Stef wel een soort opvolger en besloot samen met Stef een nieuwe versie op te nemen van zijn klassieker De Smokkelaar. Het werd een groot succes en de landelijke doorbraak van Stef Ekkel was in gang gezet.

In de zomer van 2011 komt Stef met een fantastische feestknaller: ?Waarheen, waarvoor?. Het oude lied van Mieke Telkamp is in een zeer verrassend jasje gestoken.

Inmiddels is Stef Ekkel een van de meest gevraagde artiesten van Nederland. De live-optredens van Stef zijn door zijn gezellige liedjes en zijn vriendelijke uitstraling en inborst altijd een groot feest. Bovendien heeft Stef in de loop der jaren al zoveel hits gehad dat hij met alleen zijn eigen repertoire een zaal helemaal uit zijn dak kan laten gaan. Stef is een echte topper als het om gezelligheid en het Hollandstalige lied gaat.