Eind 1999 schreef Veldhuis en Kemper zich voor de grap in voor een cabaretfestival. Een paar maanden en 6 optredens later eindigden ze tot hun eigen verbazing op de tweede plaats van Cameretten, direct na Marc-Marie Huijbregts. Vanaf dat moment hebben Veldhuis en Kemper de smaak definitief te pakken. Inmiddels is de als eenmalig bedoelde tirade uitgegroeid tot het avondvullende programma Half zo Echt. gevolgd door het tweede programma De Geur Van.

Vanaf september 2004 wordt de tour van De Geur Van drie maanden onderbroken om met het cabaretconcert Hitsig! het theater in te gaan. In 2003 brachten Veldhuis & Kemper, in samenwerking met EMI hun eerste CD uit Half zo Echt. Van dit album verschenen reeds de hitsingles Ik Wou Dat Ik Jou Was (goud), Bijzonder (Top 30) en Te Blond (maart 2004). Veldhuis en Kemper werden in 2004 genomineerd voor 3 Edisons Music Awards en een TMF Award. Het album Half zo Echt werd bekroond met een Edison Music Award in de categorie Kleinkunst-/Luisterlied.

Veldhuis en Kemper is mede door hun muziek op allerlei plekken en podia aanwezig. Het Theater vormt echter vanaf het begin het vaste uitgangspunt en blijvende kern van al hun activiteiten.

Liedjesprogramma. Gedurende 30 minuten brengen Veldhuis en Kemper een programma waarin zij hun grootste hits alsmede nummers van hun nieuwe plaat ten gehore zullen brengen. Tussen de nummers door zal er uiteraard een kwinkslag worden gemaakt in de sfeer van cabaret. Show op Maat.