Nathalie Makoma krijgt eigen Reality Soap bij RTL

In de nieuwe realityserie ‘Nathalie Makoma: Congolese Bruilof Op Het Platteland’, worden de zangeres en haar verloofde JC gevolgd in aanloop naar hun bijzondere huwelijksdag. Er is alleen een klein obstakel. Als JC niet voldoet aan alle eisen die Nathalie’s familie aan de veelomvattende bruidsschat stelt, is de kans aanwezig dat het hele huwelijk niet doorgaat.

Nathalie en haar verloofde JC willen hun bruiloft volgens Afrikaanse traditie vieren en gaan in Nederland op zoek naar een locatie die groot genoeg is om te kunnen omtoveren tot een stukje Congo, Nathalie haar geboorteland. Zo komen ze terecht bij Gerard en Annie, de ouders van Nathalie’s beste vriendin Evelien. Evelien is opgegroeid op een Hollandse boerderij, maar voelt zich van binnen echt Afrikaans. De ouders van Evelien begrijpen niks van de levensstijl van hun dochter, gaan nooit op vakantie en rijden hooguit een dorp verderop om daar op een terras te zitten. Zij zitten dan ook niet echt te wachten op een Afrikaans big wedding op hun rustige boerenerf.

JC heeft het zwaar in aanloop naar de bruiloft. Om met Nathalie te mogen trouwen, eist haar familie een behoorlijke bruidsschat. Zo moet hij zorgen voor gouden sierraden, horloges, herenkostuums, overhemden, twintig kratten bier, frisdrank, 10 kilo suiker, wijn, Afrikaanse stoffen en merkschoenen. Het salaris wat JC verdient al tourmanager van Nathalie is bij lange na niet genoeg om alles te kunnen kopen. Daarnaast moet hij Nathalie haar familie een boete betalen om de schande af te kopen die hij heeft veroorzaakt door ongetrouwd een kind met Nathalie te krijgen. JC gaat hard aan het werk want geen bruidsschat betekend geen bruiloft en dat zal Nathalie hem nooit vergeven.

‘Nathalie Makoma: Congolese Bruiloft Op Het Platteland’ is vanaf dinsdag 1 september elke week tussen 21:30 uur en 22:30 uur te zien op RTL5.